Професионален монтаж на окачени тавани от гипсокартон от Well Build в София

Видове окачени тавани според материала:

• от гипсокартон (влагоустойчив - за влажни помещения, нормален бял – за сухи помещения)
• таван тип "растерен"
• изпълнен с PVC облицовка
• опънат окачен таван
• от метални профили

Поради спазване на противопожарните изисквания, носещите конструкции на гипсокартона трябва да бъдат фиксирани към плочата с метални анкери, за да не дадат възможност при пожар целият таван да се свлече върху обитателите.

Тези тавани могат да бъдат направени също и от перфориран акустичен или пожароустойчив гипсокартон, в зависимост от изискванията на инвеститори, дизайнери, служби по безопасност.

Благодарение на този интересен материал възможностите на окачените тавани са почти неограничени от гледна точка на визуализацията - дали ще има скрито осветление или фигура, която прави хармоничен живота на клиента. Дали тези елементи ще са овални, отсечени, правоъгълни, е въпрос на вътрешно усещане на хората.

Боядисването на този тип тавани се съблюдава съобразно крайния резултат – има допълнителни облицовки, както и завършващи операции на крайни покрития. От друга страна, върху стени от същия материал може да бъде нареден естествен или изкуствен камък като част от интериора, да се сложат латексово покритие, декоративни бои и мазилки, елементи от тапети, корнизи и различни видове "шапки".

Почти всички възможности и елементи на стенните покрития от гипсокартон ги има и при окачените тавани.

Елементите на другите видове окачени тавани дават възможност за изработка на по-опростени фигури. Голямо предимство е, че за поддържката на окачения растерен таван не се налага да го боядисвате наново, а само му сменяте плочите в растера.

PVC облицовките за тавани и стени дават възможност за хигиенизиране – използват се в бани, за облицовка на стени и тавани в тоалетни без душ, в цехове за обработка на месо, на мляко и млечни продукти. Този тип тавани са задължително изискване в съответните закони, защото не позволяват бактериално развитие и поддръжката им е по-лесна. Изграждат се още в болници, лаборатории и други. Възможностите им са по-ограничени от тези на гипсокартона, но имат своето правилно приложение в интериора.
Този тип облицовки ги има в богата гама цветове и не се препоръчва тяхното боядисване.

Плочите и конструкциите на растерните тавани имат възможности за визуализация в различни цветове, включително в черен цвят, който се слага в киносалоните. В такъв тип зали също се използват шумопоглъщащи пана за стените, както и оригинални дизайнерски елементи.

Възможно е, според желанията за визуализация на клиент и дизайнер, окачените тавани да бъдат комбинация от различни видове тавани.

Вижте и нашите отлични цени за професионален монтаж на окачени тавани от гипсокартон в София.